Categorieën

Moestuin update – Aardappels kweken

Aardappels in de moestuin

In de moestuin wil ik meer aardappels gaan kweken.  Hiervoor is er een verhoogde kweekbak van 90 cm x 3 meter x 50/60 cm hoog aan besteed. Ik heb 6 verschillende soorten een maand geleden gepoot. Het loof begint mooi te groeien en hopelijk heb ik dit jaar minder last van slakkenvraat. Vorig jaar had ik twee verschillende rassen staan welke een heel verschillende oogst hebben gegeven. De “normale / default”  aardappel werd continu aangevroten door slakken, het loof kreeg geen kans.  Zijn buurman de truffel aardappel, had helemaal geen last van vraat. Ik vond dat maar bijzonder.

Hopelijk krijgt een deel de kans om tot een mooie grote plant uit te groeien zonder dat de kleine veelvraten er mee gaan bemoeien.
Tot nu toe geen slakken vraat te zien, binnenkort maar eens de koperen band bevestigen rondom de kweekbak.

Verhoogde kweekbak

De verhoogde kweekbak zorgt er voor dat wij makkelijker groentes kunnen kweken welke het niet goed doen in klei grond. De aardappels groeien wat moeilijker en de kans op rot is groter bij het dichtslippen van de grond bij regenval.

Het heeft als bijkomende voordeel dat er minder gebukt hoeft te worden en het weghalen van onkruid en signaleren van ziektes gemakkelijker is.

 

Korte omschrijving
Moestuin update - Aardappels kweken
Artikel naam
Moestuin update - Aardappels kweken
Omschrijving
Aardappels kweken in de moestuin.
Auteur
Publisher Name
Webbyishere