Categorieën

Aardappels in een verhoogde bak kweken

Aardappels in een verhoogde bak kweken

Voor het kweken van aardappels in een verhoogde bak had ik nooit kunnen bedenken dat de planten over zouden gaan hangen. Het gevolg is nu dat ik een stellage erom heen moet maken zodat de planten min of meer in de bak blijven. De aardappels hangen nu ver over het pad heen.

Slakkenvraat

Toch ontkom ik er niet aan dat de slakken inmiddels de planten hebben gevonden. In de vorige blogposts heb ik tot nu toe altijd geluk gehad. De schade is voor nu nog beperkt tot 1 soort aardappel. De andere aardappels soorten hebben voor alsnog geen slakkenvraat.
Het aanbrengen van de koperen band heeft op deze manier ook weinig zin als de aardappel planten helemaal over de bak heen hangen. De slakken klimmen dan toch direct in de planten. Toch verwacht ik dat de aardappel oogst redelijk goed zal zijn. Het loof is lang goed geweest om de aardappels te kunnen vormen. Ik ben erg benieuwd naar het resultaat straks! Het duurt niet lang meer.

De slakken ga ik niet proberen te bestrijden met gif of korrels. Ik ga met regenachtig weer wel een keer op slakkenjacht. Ik vang ze en zet ze verderop weer uit.