Categorieën

Aardappel- champignon ovenschotel

Het avondeten van vanavond was weer eens iets nieuws. Een aardappel ovenschotel. Je kan varieren met de hoeveelheid kruiden als dit te veel is.

Aardappelschotel

Hoofdgerecht 2 personen:
Bereiding: 20 minuten
Oventijd: 50 minuten

– 500 a 600 gr. aardappels geschild
– 200 gr. kaas
– 250 gr. champignons
– 2 el komijnzaad
– peper
– citroensap
– 2 el peterselie, fijngehakt
– 250 ml melk
– maizena
– nootmuskaat
– boter/ olijfolie

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de aardappels en champignons in dunne plakjes. Besprenkel de champignons na het snijden met citroensap.
Smeer een ovenschaal in met boter of olijfolie.
Snijd de kaas in plakjes.

Bereiding:
Leg een laag aardappelplakjes op de bodem van de schaal. Strooi hier een beetje komijnzaad over en peper. Voeg dan een laag champignons toe en de peterselie.
Herhaal dit tot de laatste laag van aardappels is. Bestrooi de laatste laag met peper en nootmuskaat.
Meng de melk met een el maizena om deze wat in te dikken (niet te veel!) en voeg hierbij nog wat nootmuskaat.
Giet dan de melk in de ovenschaal.
Leg dan de kaas erboven op.
Zet de ovenschaal afgedekt met aluminiumfolie voor 40 minuten in de oven. Haal dan de aluminiumfolie eraf en doe de ovenschaal voor 10 minuten in de oven. Controleer wel of de aardappels gaar zijn.

Voor de laatste 10 minuten van de oventijd bak je de kipschnitzels krokant.

Aardappelschotel

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *